Naš istorijat

Mi u Costa Coffee smo oduvek verovali da je potrebna strast da bi se došlo do savršenstva. Najpre zato što su Sergio i Bruno - braća Costa .Verovali u isto.

London, kafa i kvalitet

Naša priča je jedinstvena poput naše kafe, počev od revolucionarnih metoda i posvećenosti kvalitetu, do nezaboravnih uspeha koji su nas učili onim što smo danas. 

Ali hajde da počnemo onako kako svaka dobra priča treba da počne. 

On samog početka. Priča Costa Coffee počinje 1971. kada su Sergio i Bruno stigli u London sa velikom željom da načine kafu sjajnog ukusa delom svakodnevnog života. Otvorili su malu pržionicu u ulici Fenchurch i posvetili se pravljenju kafe najboljeg kvaliteta.

icon

Braća Costa su potom testirali 112 blendova kafe pre nego što su dobili savršenu mešavinu Arabica i Robusta kafe koju su nazvali ‘Mocha Italia’ i koja danas predstavlja Costa Coffee Signature Blend.

Signature Blend

Naš poznati Signature Blend je savršena kombinacija i balans nežnih Arabica i jakih Robusta zrna, prženih precizno i sporo, minimalnih 18 minuta, kako bi se osiguralo da zrna kafe zadrže svoj čio miris, bogatu aromu i nežan ukus.

Put ka vrhu

Sa potražnjom njihove kafe rasle su i njihove prostorije, pa su se braća 1978.godine preselila u južni London, gde su ogroman travnjak pretvorili u potpuno novu pržionicu. 

Nova lokacija se nalazila u ulici Old Paradise, Lambeth, gde je Costa Coffee pržionica ostala sve do 2017. 

Odatle su Sergio i Bruno proizvodili i distribuirali svoj Signature Blend i do nekih od najcenjenijih ustanova u gradu.

icon

Costa Coffee se dostavljala „sa stilom” – londonskim taxijem do najprestižnijih restorana i hotela.

Kafeterija

Godine 1981. braća su otvorila svoju prvu Costa Coffee kafeteriju na adresi Vauxnall Bridge Road.

Upravo su u ovoj inovativnoj radnji braća postala prve kafedžije u Londonu koje su služile espreso i pripremale kapućino u porcelanskim šoljicama, kako bi mušterije mogle da iskuse kafu u njenom najboljem obliku.

Uskoro su radnje počele da niču po svim prestižnim londondkim lokacijama, postajući stecišta modernih građana Londona.